+381 69 19 94 959 | info@grejnisistemi.com

Radijatorsko grejanje je takvo gde se radijatori (koji mogu biti panelni, aluminijumski ili neki slicni) odnosno grejna tela, povezuju sa bakarnim cevima ili sa Al-Pex cevima. Moze se kombinovati I sa podnim grejanjem.

Ugradnja radijatora

Grejanje radijatorima spada u klasične sisteme grejanja prostorija. U odnosu na način postavljanja cevnih instalacija postoje sistemi:

  • Klasični radijatorski grejni sistemi
  • Skriveni radijatorski grejni sistemi
  • Kombinovani sistemi grejanja

Klasični radijatorski sistemi

Ugradnja klasičnog radijatorskog sistema vrši se posle gotovih završnih radova. Cevna instalacija može biti bakarnim i čeličnim cevima. Kod ovakvog sistema prepravke u instalacijama su lako izvodljive , a najveća mana je estetski izgled jer se vide cevi radijatora .

Skriveni radijatorski sistemi

Kod ovakvog sistema grejanja na prvom mestu je funkcionalnost i atraktivnost. Cevne instalacije postavljaju se u ravnajući sloj betona ili sloj maltera na zidovima i potpuno su nevidljive. Ovakav sistem grejanja treba postaviti pre nego što se postavlja ravnajući sloj (podna obloga). Neophodno je izolovati cevi da bi se smanjio gubitak toplotne energije. Cevi su bakarne ili al – pex cevi.

Kombinovani radijatorski sistemi

Kombinovani sistem je kombinacija radijatorskog i podnog grejanja . Izvodi se u prostorijama gde ima velikih staklenih površina ili se radi o hladnim podnim oblogama od kamena ili keramike.